Zoneterapi til behandling af babykolik

/Zoneterapi til behandling af babykolik

Zoneterapi og babykolik

At være forælder til en baby med kolik er oftest frustrerende, og man kan føle sig magtesløs ved bare at se til og vente på, at babykoliken går over af sig selv. Der findes nemlig endnu ikke nogen anerkendt årsag til kolik, og dermed heller ikke nogen bestemt behandling af spædbarnskolik.

Derfor søger mange i frustration og higen efter en løsning, der kan lindre deres babys smerter og ubehag, af alternative veje. Flere afprøver f.eks. kiropraktor, kranio sakral terapi, akupunktur eller zoneterapi, hvis baby har ondt i maven. I denne artikel kan du finde mere information om akupunktur og zoneterapi til behandling af kolik.

Zoneterapi til behandling af kolik

Zoneterapi er et massagesystem som bruges til at løsne spændinger og at lindre sygdomme. Det er baseret på en teori om, at der findes refleks punkter på fødder, hænder og på hovedet som er forbundet til forskellige dele af kroppen.

Et dansk studie som ser nærmere på effekterne af zoneterapi til babyer med kolik mellem 4 og 13 uger har påvist, at zoneterapi måske også kan have en positiv effekt på kolik. Hver kolikbaby modtog fire sessioner med zoneterapi fordelt over 2 uger. Resultatet viste, at næsten halvdelen af de babyer som modtog zoneterapi havde reduceret deres gråd efter de 2 uger. Noget tyder altså på, at zoneterapi til kolikbabyer altså også kan være en mulig løsning.

Hvordan behandler man spædbarnskolik med zoneterapi?

Zoneterapi er en skånsom og blid behandlingsform, som sagtens kan anvendes på nydfødte og babyer med kolik. Behandlingen foregår ved at man blidt masserer eller påfører et let tryk på bestemte områder – oftest på punkter under fødderne.

Mange bruger også zoneterapi til behandling af f.eks. forstoppelse, da zoneterapi oftest sætter gang i tarmsystemet, og mange babyer har afføring efter zoneterapi. Zoneterapi kan derfor også være effektivt til at slippe af med afføring eller hvis baby har luft i maven.