Anti-kolik sutteflasker

/Anti-kolik sutteflasker

Anbefalede anti-kolik sutteflasker

Da babykolik er en velkendt gene, har man forsøgt at udvikle specielle sutteflasker som kan mindske mængden af luft som baby indtager, når der gives modermælk eller modermælkerstatning med flaske. Anti-kolik sutteflasker kan være en effektiv måde at reducere luften i din babys mave på, hvis din baby i forvejen får flaske. Det er klinisk påvist at sutteflaskerne kan bidrage til en sund og bedre madning, og reducere symptomerne på kolik betydeligt.

I denne artikel gennemgår vi de tre mest populære anti-kolik sutteflasker på det danske marked: Tommee Tippee, MAM og Phillips Avent, men i slutningen af artiklen kan du også se en række andre mærker.

Tommee Tippee (karakter: 5/5)

Med banebrydende anti-kolik innovation har Tommee Tippee har udviklet en prisvindende flaskesut, der imiterer brystets anatomi. Anti-kolik sutteflasken har en 3-delt teknologi, der trækker luften væk fra mælken, hvilket reducerer mængden af luft i maven hos babyen betydeligt (helt op til 80%). Sutteflasken er også udstyret med et varmetermometer, der viser mælkens temperatur.

Philips Avent anti-kolik sutteflaske (karakter: 4/5)

Philips anti-kolik sutteflasker fungerer på samme måde som MAM anti-kolik sutteflaskerne, hvor den store fordel er, at luften ved hjælp af en anti-kolisk åbning eller ventil i sutten ledes ned i sutteflasken i stedet for at ende i babys mave.

Anti-kolik suteflaskerne er lavet til at reducere kolik, luft i maven og refluks. Hertil findes de med forskellige flaskesutter, så du både kan finde en der passer til din helt nyfødte baby, din baby på 1 måned, 3 måneder og 6 måneder.

 

Philips Avent Anti-kolik 0 måneder

Philips Avent Anti-kolik til babyer fra 0 måneder findes i to varianter; normal og airfree. De kan også købes i kombination i et startersæt.

 

Philips Avent Anti-kolik +1 måneder

Philips Avent Anti-kolik til babyer fra +1 måneder findes kun i én variant.

MAM anti-kolik sutteflaske (karakter: 4/5)

En MAM anti-kolik sutteflaske har en ventil i bunden af flasken som forhindrer dannelsen af luftbobler, og gør at mælken ikke skummer – dvs. mindre luft i den mælk som indtages. Dette giver et mere ensartet måltid til babyen og er med til at sørge for, at babyen ikke sluger luft under måltidet. Hvis dette er problemet eller årsagen til koliken, vil resultatet altså være en lindring af kolik symptomer og en roligere baby.

Der er tilmed klinisk dokumentation for den positive effekt af sutteflasker med anti-kolik system, hvor et studie viser at kolik symptomerne blev kraftigt mindsket med en anti-kolik sutteflaske. Studiet blev udført i samarbejde med børnelæger og resultatet af brugen af mam anti-kolik flasker var f.eks. mindre luft i maven og reduceret bøvsen, hvor forældrene oplevede færre kolik tilfælde.

MAM anti kolik sutteflaske vs. almindelig sutteflaske

Ved en almidelig sutteflaske, uden ventil i bunden som hos anti kolik flasker, dannes et vakuum inde i flasken, når babyen sutter for at få mælk. Dette gør at babyen sluger mere luft og også under måltidet vil være nødt til at slippe sutteflasken for at lade luft komme ind i flasken for så at kunne fortsætte med at spise.

Ved en MAM anti-kolik sutteflaske undgår man at dette vakuum dannes, da ventilen i bunden sikrer dette og mindsker mængden af luft som babyen sluger under spisning. Med MAM anti-kolik sutteflasken kan barnet altså nemmere spise uden pauser, sluger mindre luft, og man kan på den måde mindske eller helt slippe af med kolik symptomer.

I en anden undersøgelse fortalte helt op til 80% af mødrene, at deres babys kolik gener helt var væk eller reduceret efter brug af en anti kolik sutteflaske.

Generelt om babykolik og anti-kolik sutteflasker

Babykolik er når en ellers sund og rask baby græder eller skriger meget i længere tid af gangen. Alle nyfødte græder og kan til tider være generet eller skrige, men når en ellers rask baby græder i mere end 3 timer om dagen mere end 3 dage om ugen 3 uger i træk, siger man normalt, at babyen har kolik. Kolik hos spædbørn betyder ikke, at der nødvendigvis er helbredsproblemer, og kolik går over af sig selv med tiden. Der findes ingen anerkendt eller specifik årsag til babykolik, og selvom årsagen kan variere, mener mange, at kolik ofte opstår på grund af for meget luft i babys mave som kan føre til mavekneb og kolikanfald.

Kolik er en velkendt gene hos babyer, og forældre bliver ofte desperate for at finde en løsning på situationen og lindre deres babys ubehag. En mulig løsning for at mindske luften i din babys mave kan være mam anti-kolik produkter.