Kolik-dråber mod luft i maven hos baby

/Kolik-dråber mod luft i maven hos baby

Anbefalede kolik-dråber

Zelactin dråber

Zelactin dråber er et dagligt tilskud af mælkesyrebakterier til babyer, som i nogle tilfælde kan afhjælpe kolik. Zelactin dråber findes i to varianter: LGG og BB-12.

Kolik-dråber fra Amazon

I udlandet findes et markant større udvalg af kolik-dråber end i Danmark. Nedenfor kan du se et udvalg fra Amazon.com, som med fordel kan afprøves (affiliate-links).

Kolik-dråber mod luft i maven hos baby

Kolik er et velkendt fænomen, hvor baby kan græde i flere timer uden nogen åbenlys årsag. Det er estimeret at ca. 20% af alle babyer udvikler en eller anden form for kolik.

Ofte græder kolikbabyer omkring samme tidspunkt på dagen – typisk sidst på dagen eller om aftenen, hvor kolik gråden kan lyde mere skinger end almindelig baby gråd. Der kendes ingen specifik årsag til kolik og derfor heller ingen bestemt behandling, dog går kolik altid over af sig selv – selvom tiden hvor det står på kan føles uendelig for forældrene som oftest bliver desperate efter at lindre deres babys gråd.

Selvom der ikke findes nogen officiel årsag til babykolik, mener mange at årsagen i de fleste tilfælde kan være for meget luft i babys mave som skaber ubehag og mavekneb. Derfor er de fleste anti-kolik produkter også udviklet til at reducere luften i babys mave – dette gælder også de populære kolik-dråber, som vi her vil se nærmere på.

Hvad er kolik-dråber?

Kolik-dråber er håndkøbsmedicin som kan anvendes til at behandle kolik hos spædbørn. Kolik-dråberne er lavet til at hjælpe babyer med lettere at slippe af med luft for at lindre spænding og pres på maven, som man mener kan forårsage kolik.

Det anbefales at bruge kolik-dråber efter aftale med lægen, og det er vigtigt nøje at følge instruktionerne, da en babys lave vægt udsætter dem for en øget risiko for overdosis af medicin.

Der findes forskellige typer af kolik-dråber, hvoraf nogle er tilgængelige på de danske apoteker og er godkendt af lægemiddelstyrelsen, mens andre kun kan købes i udlandet eller bestilles over f.eks. Amazon.

Mange kolik-dråber indeholder stoffet simethicone, som hjælper til luftbobler i maven med lettere at passere i tarmene ved at omdanne dem til større bobler som det er nemmere for kroppen at slippe af med. Små luftbobler i maven kan nemlig danne en form for skum som babyens tarmsystem har sværere ved at slippe af med, hvilket fører til ubehag og utrøstelig gråd.

En anden form for kolik-dråber som virker til at være den mest udbredte på apotekerne er et præparat som modvirker babykolik ved at danne en barriere mod gastrisk refluks som lindrer symptomer på f.eks. halsbrand, hoste, tilbageløb af syre fra mavesækken og betændelse i næse og svælget.

Hjælper dråberne mod kolik hos baby?

Om kolik-dråberne hjælper mod din babys kolik afhænger af årsagen til babykoliken. Hvis koliken skyldes for meget luft i maven hos baby eller refluks, er der stor sandsynlighed for, at du kan finde nogle kolik-dråber på markedet som vil gavne din baby.

Dråber mod luft i maven hos baby eller mod reflusk er de mest udbredte former for kolik-dråber, hvortil man også kan finde andre kosttilskud som f.eks. probiotiske kosttilskud i dråbeform som med ekstra mælkesyrebakterier kan hjælpe fordøjelsen på vej og i nogle tilfælde lindre babys mavekneb.

Hertil kan man også finde andre former for kolik-dråber til baby som hjælper med at nedbryde laktosen i modermælken, hvilket gør din babys fordøjelse nemmere.

Hvor kan kolik-dråber købes?

Kolik-dråber kan købes på de fleste danske apoteker og bør normalt kun gives efter aftale med lægen eller efter vejledning af apotekets personale. Probiotiske kosttilskud som alternativ til kolik-dråber kan også købes på apoteket eller bestilles over nettet.

Kolik-dråber er altså lavet til at reducere din babys luft i maven og mavekneb og kan forhåbentligt hjælpe til roligere nætter og færre grædeture.

Zelactin dråber

Kolik-dråber fra Amazon

(affiliate-links)