Vejledning til kostplan
Kostplanen er inddelt i 4 perioder med hver sin gruppe af fรธdevarer: A, B, C og D.
Det er vigtigt, atย alle 4 perioder gennemfรธresย .
Iย den enkelteย periode skal manย lade vรฆreย med at spise/drikke de levnedsmidler, der stรฅr i tabellen. Samtidig skal man spise det, man plejer, af de ting, der stรฅr i de 3 andre tabeller.
Hver periode skal vare prรฆcisย 2 hele dรธgnย . Perioderne kan lรฆgges lige efter hinanden.
Hver dag registrerer du med 4-6 timers mellemrum , hvordan dit barn har det. (udskriv hjรฆlpeskemaer)
For at vi kan lave statistik pรฅ resultaterne skalย rรฆkkefรธlgenย vรฆre tilfรฆldig, og det vil den blive, hvis du bruger din (altsรฅ moderens)ย fรธdselsdatoย til at vรฆlge rรฆkkefรธlgen, som vist i nedenstรฅende tabel:
Dato | Rรฆkkefรธlge | Dato | Rรฆkkefรธlge | Dato | Rรฆkkefรธlge | Dato | Rรฆkkefรธlge |
1/1-15/1 | CADB | 1/4-15/4 | CDBA | 1/7-15/7 | CBAD | 1/10-15/10 | ABCD |
16/1-31/1 | DCAB | 16/4-30/4 | ADCB | 16/7-31/7 | DBAC | 16/10-31/10 | CBDA |
1/2-15/2 | CABD | 1/5-15/5 | DABC | 1/8-15/8 | CDAB | 1/11-15/11 | BADC |
16/2-29/2 | DACB | 16/5-31/5 | BDCA | 16/8-31/8 | BCAD | 16/11-30/9 | DBCA |
1/3-15/3 | BACD | 1/6-15/6 | ABDC | 1/9-15/9 | BCDA | 1/12-15/12 | ACDB |
16/3-31/3 | ADCB | 16/6-30/6 | DCBA | 16/9-30/9 | DBAC | 16/12-31/12 | ACBD |
Periode med fรธdevaregrupe | Levnedsmiddel (hvad mรฅ duย ikkeย indtage) | |
---|---|---|
A | Varme drikke | Kaffe (alle mรฆrker), Nescafe, Te (alm. og urtethe), รl. |
B | Mejeriprodukter | Sรธdmรฆlk, Letmรฆlk, Skummetmรฆlk, Kรฆrnemรฆlk, Kakaomรฆlk
Yoghurt, A-38, Ymer, Tykmรฆlk, Smรธr, Piskeflรธde, Flรธdeskum Skรฆreost, Brie, Skimmelost, Rygeost, Smรธreost, Hytteost |
C | Syrlige frugter m.v.
Syrnede mรฆlkeprod.
Tilbehรธr |
Ananas, Kirsebรฆr, รble, Citron,ย Appelsin, Mandarin, Clemmentin, Kiwi, Jordbรฆr, Hindbรฆr, Brombรฆr, Vindruer, Rรธdvin, Hvidvin, Likรธr, Sherry, Sodavand og Saftevand (med og uden sukker), Juice (alle slags), Syltetรธj, Marmelade(alle slags), Vingummi, syrlige bolcher.
Kรฆrnemรฆlk, Creme fraiche,ย Yoghurt, A-38, Ymer, Tykmรฆlk.
Ketchup, Remoulade,ย Syltede rรธdbeder, asier o.l.
|
D | Krydderier m.v. | Stรฆrkt krydret mad,ย Chokolade, Lakrids, Rรฅ lรธg, Kรฅl, Radiser, Boullion, The- og Is med frugtsmag. |